Veelgestelde vragen

Kan ik borduringen rechtstreeks op kleding laten aanbrengen?

Ja dat kan. Borduren is een chicque, duurzame oplossing voor het aanbrengen van uw logo of tekst op kleding. Wij maken uitsluitend gebruik van polyester borduurgarens zodat er geen verkleuring of krimp optreedt tijdens het wassen of in de droger.
Borduren kan rechtstreeks op de kleding, of door middel van een geborduurde badge die op de kleding wordt genaaid.

Wat is transferdruk?

Transferdruk is een techniek waarbij de ‘transfer’, een soort sticker, met hitte op kleding wordt aangebracht. Transferdruk wordt veel gebruikt voor bedrijfs- en sportkleding.

Voordelen:

  • Transfers kunnen heel gedetailleerd zijn, ideaal voor complexe logo’s;
  • Transfers kunnen snel (na-)geleverd worden;
  • Geen startkosten.

Nadelen:

  • Transfers kunnen niet gestreken worden;
  • Bij sommige materialen blijft het drukvlak onder de transfer licht zichtbaar.

Is zeefdruk de beste techniek om kleding te bedrukken?

Zeefdruk is een van de vele methodes. Bij zeefdruk wordt een motief aangebracht door inkt via een zeef op kleding aan te brengen. Kleur voor kleur wordt er een laag ‘gedrukt’.

Het voordeel van zeefdruk is dat het bijna op elk materiaal aangebracht kan worden; katoen, polyester en nylon. De dekking is erg goed, waardoor je op donkere kleding een beter resultaat krijgt. Bij grote afnames is deze techniek interessant vanwege de prijs.

Wanneer gebruik je tampondruk

Tampondruk is net als offsetdruk een vorm van indirect drukken. Een cilinder brengt inkt over op een elastische stempel van siliconenrubber, de ‘tampon’, die dit vervolgens drukt op een voorwerp.

De elasticiteit van de tampon maakt het mogelijk om oneffen oppervlakten te bedrukken. Voor het bedrukken van relatiegeschenken wordt deze techniek veel gebruikt.

Kan er in een ribbelig oppervlak gegraveerd worden?

Bij graveren wordt met een laserstraal een afbeelding of tekst in het voorwerp ‘gebrand’. Het resultaat is haarscherp. Ribbelige of oneffen voorwerpen zijn voor het graveren geen probleem.

Klopt het dat bedrijfskleding fiscaal aftrek is?

Ja dat klopt. Kleding wordt als bedrijfskleding gezien als er een logo of bedrijfstekst op staat met een grootte van minimaal 70cm2. Voldoet het daaraan, dan is de kleding fiscaal aftrekbaar. De logo’s en/of teksten mogen gesplitst worden. Dus twee logo’s van 35 cm² per stuk mag ook mits het duidelijk zichtbaar is.

Hoe was ik bedrukte textielproducten

Gekleurde kleding:
Nieuwe gekleurde, bedrukte kleding kan nog veel kleurstof bevatten. Was deze artikelen eerst een paar keer met de hand in een handwarm sopje met een fijnwasmiddel. In de wasmachine de kleding altijd binnenstebuiten wassen op het bontwasprogramma 40ºC.

Witte kleding:
Ook bedrukte witte kleding nooit warmer wassen dan 40ºC. De bedrukking binnenste buiten strijken, dus niet rechtstreeks over de applicatie.

Nylon:
Nylonproducten alleen spoelen in de wasmachine en nooit in de droger! Je kunt ze het beste reinigen met een vochtige spons op de vuile plek zelf.

Bedrukt katoen:
Bedrukte katoenen artikelen altijd binnenste buiten in de wasmachine doen, op deze manier blijft de bedrukking jaren goed.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Wij helpen je graag verder!